maandag 5 december 2011

Fantasy: De kinderdief (BROM)



De kinderdief, BROM, WB Fantasy, Amsterdam, 2011

Stil als een schaduw dwaalt Peter door de straten van New York: hij is op zoek naar kinderen die hem willen volgen naar zijn magische rijk, waar niemand ooit volwassen wordt.  Maar hij vertelt er niet bij dat er ook vreselijke gevaren wachten.

De veertienjarige Nick wordt uit handen van een stel drugsdealers gered door Peter, een charismatische, wilde jongen.  Peter vraagt Nick om hem te volgen naar het magische eiland Avalon.  Hoewel Nick op zijn hoede is door de bizarre verhalen over elfen en monsters, gaat hij mee.  New York is immers niet langer veilig voor hem, en wat heeft hij te verliezen?

Er is altijd iets te verliezen…

Nick volgt Peter naar Avalon.  Dit eens zo weelderige paradijs wordt bedreigd door bloeddorstige volwassenen en zonder het te weten wordt Nick ingezet in een oorlog die al eeuwen woedt.  Samen met de Duivels, Peters wilde groep van verloren en gestolen kinderen, moet Nick vechten voor zijn leven om de magie van Avalon te redden.


Ervaringsverslag

Het boek is een mix van het Peter Pan-verhaal en andere bovennatuurlijke elementen zoals Avalon en magische wezens. 
Het was echt moeilijk om het boek weg te leggen.  Het was spannend en ongewoon.  Je kan er ook de kritiek op de mensheid in zien, want de volwassenen zijn de demonen die het kwaad in zich dragen en de magie willen vernietigen.  
Je leest het verhaal vanuit Nick en vanuit Peter waardoor je ook de heel interessante geschiedenis van Avalon te weten komt.
Tussendoor versiert BROM het boek ook met zijn eigen illustraties.
Dit is zeker een boek dat je gelezen moet hebben!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten