dinsdag 20 september 2011

Tienerreeks: De onsterfelijken (Alyson Noël)



De onsterfelijken (Deel 1): Evermore, Alyson Noël, Mouria, Amsterdam, 2010

Genre: Fantasieverhaal, tienerroman

Achterflap

Sinds haar ouders en zusje bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, kan Ever aura’s zien en andermans gedachten horen.  Wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze hun hele leven.
Ze doet dan ook al het mogelijke om mensen uit de weg te gaan – tot de knappe en mysterieuze Damen in haar leven komt.  Hij is de enige die de chaos in haar hoofd kan laten verdwijnen en de enige die haar echt begrijpt- het is net of hij in haar ziel kan kijken.

Ever wordt beetje bij beetje ingewijd in Damens wereld vol wonderen en geheimen, maar ze heeft nog steeds geen idee wie hij is of wat hij is.  Het enige wat ze zeker weet, is dat ze hopeloos verliefd op hem is.

Over de schrijfster

Ze woonde enkele jaren op Mykonos en in New York; nu woont ze in Californië.  Voor ze schrijfster werd, werkte ze onder andere als stewardess.

Ervaringsverslag

De recensies op de achterkant en de eerste bladzijde van het boek, lieten blijken dat dit een geweldig verhaal was.  Het werd onder andere vergeleken met de Twilight-reeks van Stephanie Meyer.
Nadat ik het boek gelezen had, was ik best wel teleurgesteld.  Niet dat het een slecht verhaal was, maar door de recensies lagen mijn verwachtingen erg hoog.  Ikzelf zou het boek nooit vergelijken met de boeken van Stephanie Meyer.  Het is wel waar dat het hier gaat om bovennatuurlijke zaken en een nogal dramatische liefde, maar daar houdt het dan ook bij op.  Ik had verwacht dat ‘De onsterfelijken’ sloeg op vampiers, wat dus niet zo is.
Het boek leest wel vlot en ondanks mijn te hoge verwachtingen was het best interessant en ben ik ook verder blijven lezen.  Wat wel soms raar lijkt, is dat je een ‘(happy) end’-moment hebt in het midden van sommige van de boeken.

Conclusie:
Het is wel een leuk verhaal met interessante achtergronden van magie, maar niet echt een ‘must read’.

De 6-delige reeks


1.       Evermore
2.       Blauwe maand
3.       Schaduwland
4.       Duistere vlam

Verwacht 2011:
5.       Nachtster

Verwacht:
6.       Everlasting

Alyson Noël is ook begonnen aan een 4-delige spin-off van deze reeks over Evers zus Riley.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten